Furcellaraani saab kasutada stabiliseeriva, paksendava ja geelistava ainena toidu-, põllumajandus-, kosmeetika- ja farmaatsiatööstuses.
Furcellaraan annab termiliselt pöörduva tekstuuri ning on keskmise tugevusega geelistuv polüsahhariid, mida saab kasutada pagari, kondiitri ja liha toodetes, marmelaadis, moosis, jogurtis, vee ja piima magustoitudes. Kondiitritööstuses on kasutatud furcellaraani selle tootmise algusest peale marmelaadis ja sefiiris.
Furcellaraan, segades ka teiste kummidega, annab:
- unikaalse pehme ja läikiva tekstuuri;
- keskmiselt tugeva geeli;
- kreemisuse, sileduse ja homogeensuse;
- sileda lõikepinna;
- erakordse suutunde (inglise keeles „mouthfeel“);
- suurepärase maitse. vabanemise
Järgnevalt on antud soovituslikud kogused erinevates kasutusalades:
Marmelaad | 2 – 2,5% |
Moos | 0,5 – 1,0% |
Puding | 1,0 – 1,5% |
Vesigeel ehk tarretis | 0,5 – 1,0% |
Pagaritooted | 0,5 – 1,5% |
Ülaltoodud kogused on soovituslik ning eelnevalt peab koguseid katsetama vastavalt retseptile. Enne furcellaraani kasutamist, peab katsetama, kas furcellaraan vastab soovitud tingimustele ning tehnoloogiale.