Furcellaraan on anioonne sulfateeritud polüsahhariid, mis oli varasemalt Euroopas klassifitseeritud eraldiseisva tootena E408, aga suurtootjate surve tõttu on täna koos karrageenidega E407 all.

USA toiduameti FDA klassifikatsioonis on furcellaraan eraldi, iseseisva tootena.

Furcellaraani struktuur on kappa-karrageenile sarnane ning seda on kirjeldatud kappa/beeta karrageeni kompleksina. Peamine erinevus seisneb sulfaatestrites. kappa karrageenil on üks sulfaatester kahe suhkru ühiku kohta, kuid furcellaraan sisaldab üht sulfaatestrit kolme kuni nelja suhkru ühiku kohta.

Furcellaraan on polüsahhariid, mis koosneb korduvatest beeta (R1 = R2 = H) ja kappa karrageeni (R1 = SO3-, R2 = H). disahhariidi ühikutest. Joonisel 1 on näidatud furcellaraani ja karrageenide struktuuri ahelas korduvaid disahhariidide ühikuid.

Joonis 1. Furcellaraani ja karrageenide disahhariidide põhistruktuur

(a) kappa karrageen (R1= SO3, R2= H), beeta karrageen (R1= R2=H),
furcellaran (R1= SO3, R2= H) (R1= R2= H), ioota karrageen (R1= R2= SO3)

(b) lambda karrageen (R= R4= SO3)

Furcellaraan koosneb D-galaktoosist, 3,6-anhüdro-D-galaktoosist ja D-galaktoos-4-sulfaadist.